"HIDEGTÁL" TORTA

2014-02-28

sponsored links
















Hívhatnánk úgy is, hogy "pasitorta", mert ugye a férfiak inkább a sós ízekért vannak oda, mintsem az édesért... Legalábbis az én Jancsim igen. Mondjuk ez a torta pont nem neki készült, de mindegy... / Halkan megjegyzem, nem szereti a majonézt.../ Szóval ez egy sós torta, sonkával, tojással, sajttal és tartárral. A legjobb helye, egy büfé asztalon van, sok pirítóssal és koktél paradicsommal... Nagyon finom és különleges.


Hozzávalók egy kicsi tortaformához: 1 doboz egész gombakonzerv, 25 dkg jó minõségû füstölt-fõtt sonka, 3 db. kemény tojás, 25 dkg francia saláta alap / sárgarépa, zöldborsó, burgonya/, petrezselyemzöld, 1/2 liter tartármártás, 1 csapott evõkanál zselatin, 20 dkg Trappista sajt. Tálaláshoz: pirítós kenyér, koktélparadicsom.


A tortaforma alját kibéleljük folpakkal, majd kirakjuk az egész gombákkal. A résekbe teszünk egy pár levélke petrezselyem levelet. A zselatint egy fél kupica vízben összemelegítjük, majd a szoba hõmérsékletû tartármártásba elkeverjük. A franciasaláta alapot sós vízben puhára fõzzük és kihûtjük. A formában lévõ gombára kenünk egy pár kanál tartárt majd rátesszük a franciasaláta alapot. Erre is teszünk tartárt, majd jöhet a vékony csíkokra felvágott sonka. A sonka rétegre is teszünk tartárt. Ez után jöhetnek a fõtt tojás karikák is. Erre is tartár kerül. A végén pedig zárásként jöhet rá a reszelt sajt. A formán túllógó fóliával betakarjuk a tortát, kissé lenyomjuk, majd mehet a hûtõbe dermedni egy éjszakára. Másnap tálra borítjuk a tortát, lehúzzuk róla a fóliát és máris tálalhatjuk. Tortaszerûen szeleteljük, pirítóssal és koktélparadicsommal tálaljuk.






Illéskrisz Konyhája



Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s